Economie si industrie

Marea majoritate a populatiei active a orasului Frasin desfasoara activitati legate de prelucrarea lemnului, minerit dar si in domeniul serviciilor.
Activitatile legate de agricultura si cresterea animalelor sunt doar anexe a celor mentionate mai sus.
Economia localitatii este predominant industriala.
Industria cel mai bine reprezentata este cea a prelucrarii lemnului, existand societati care au obiect de activitate atat exploatarea lemnului cat si prelucrarea acestuia.
Sectorul privat este deosebit de bine reprezentat, fiind inregistrate 120 societati comerciale , asociatii familiale fiind in numar de 65 si un numar de 25 Persoane fizice autorizate care desfasoara activitati economice in mod independent.Acestea au o arie de activitate diversificata, incepand de la comert si servicii si terminand cu societati puternice de prelucrare a lemnului si a produselor animaliere.Activitatile agricole, tinand seama de structura solului si climatul temperat continental , sunt de mica importanta si constau in cultivarea cartofului si intr-o mica masura a porumbului. Cresterea animalelor, desi o ocupatie complementara, reprezinta un aport important la veniturile realizate de locuitori.

Sari la conținut